Gudbrandsdalen

mandag, 25 mars 2019 17:03

|||

Reis Smart - en revolusjon for Gudbrandsdalen

I 1994 var alles øyne i 15 magiske februardager rettet mot Lillehammer og Gudbrandsdalen. Nå kan Dølene igjen gå foran å vise veg!

Av: Frank Asle Mathisen, Leder Midt-Gudbrandsdal Næringsforening og prosjektleder i Reis Smart.

 

For noen år tilbake, fikk jeg gleden av å høre Gerhard Heiberg på Maihaugen i Lillehammer berette om tiden før OL i 94. Alle konfliktene, uenighetene og historiene.. Vi hadde selv en Ordfører, Erik S.Winther i Ringebu, som gikk foran og var oppsatt på at OL skulle skape etterbruk og varige verdier den gangen. Og det skal vi være takknemlige for! Alle har sikkert hørt om Wintherhogget - et navn Kvitfjell`s råeste parti i utforløypa fikk som en takk til Ordføreren den gang?

Jeg husker etter å ha hørt alle skildringene til Heiberg at jeg tenkte; "dette høres mer ut som en historie fra 1800 tallet enn i forkant av Lillehammer OL i 94".

Det var så store ord og voldsom til maktkamp at hele mesterskapet sto i fare for bli flyttet. Noen gikk så langt at de sa at svenskene kunne få lekene..

I etterkant av OL kom stoltheten og aldri har Lillehammer og Gudbrandsdalen vært det sammen igjen.

 

Nå kan vi igjen få nasjonal interesse ved å tenke helt nytt innenfor transport!

 

Reis Smart er ideen om et bedre og mer miljøvennlig kollektivtransport system for Gudbrandsdalen med Midt-Gudbrandsdal som et pilot området.. Det skal knytte fjell, dal og tettstedene nærmere sammen. Samtidig redusere privat bilbruk og det skal være gratis for brukeren. Så hvordan er dette mulig?

Dette er mulig gjennom et helt nytt transaksjonssytem!

Med et påslag på kjøp av varer og tjenester på 1%, vil bidraget bare i Midt-Gudbrandsdal isolert sett, dekke inn en kontinuerlig transportrute gjennom året. 

 

Egil Fjeldstad på Tunet Kro i Fåvang, beskrev egentlig hele prosjektet veldig bra i sitt leserinnlegg i GD:

For vår del på Tunet Kro, Fåvang vil et slikt påslag gi et bidrag til prosjektet på ca. kr. 100.000,- i året. Kommer en familie innom og spiser middag til en pris på 900 kroner, vil deres bidrag bli på 9 kroner, dette er helt ubetydelig i forhold til gevinsten det vil gi. Om en familie har opphold/aktivitet for 10.000 kroner i vårt område, vil påslaget bli 100 kroner. De vil da kanskje kunne også benytte gratis transport som ellers ville kostet dem 1.000 koner

Og det er nettopp dette det dreier seg om. Et system som er velprøvd sørover i Europa og som har gjort kollektivtransporten så populær at flere områder nå har gjort all kollektivtransport gratis i tillegg til å ha gått over til biogass og elektrifisering. I Luxembourg innføres det gratis kollektivtransport for hele landet fra 2020.

 

Tenk hvor mye penger vi bruker på bommer, parkering, bilavgifter og vedlikehold!

 

Når vi handler oss en brusflaske elle saftflaske på butikken, betaler vi pant på kanskje 3 kroner. Pengene får vi igjen når vi leverer flasken tilbake. Genialt! Om du kjøper en middagstallerken til 300,- vil du få et påslag på 3 kroner. Pengene får du tilbake når du benytter deg av bussen!

Jeg har selv barn som om noen år kanskje vil kunne ta med seg alpinskiene sine og rusle ned til sentrum av Fåvang for så å sette seg på bussen som frakter dem til skiheisen, vel vitende om at det også går buss ned igjen når de er ferdige for dagen.

Eller når barna skal på fritidsaktiviteter eller du selv har tenkt deg en tur ut på et arrangement.

 

En annen person som skildret behovet for et langt bedre kollektivtilbud i dalen var Torill Sæther Krekke i kommentarfeltet på facebook:

Er det et sted man trenger effektiv kollektivtransport er det jo her (ikke bare i storbyene). Må bare slenge med et eksempel på hvor ekstremt dårlig kollektivtrafiklen fungerer her: 

Det har hendt mange ganger at vi kjører et barn til Ringebu (2 mil nordover) for at de skal ta toget til Lillehammer 6 mil sør.. pga manglende tilbud. Ikke veldig miljøvennlig å kjøre 4 mil ekstra for at barnet skal komme til Lillehammer. Transporten fra Lillehammer og nordover er også en fiasko. Stort sett må vi hente på Tingberg eller Tretten... Får vi til dette tror jeg vi vil se en revoulsjon på hjemflytning her i dalen

 

Veldig bra skrevet! Kanskje noe slikt også kan føre til mer bolyst?

 

For jeg kan faktisk med et slikt system komme meg til Rudi Gard på en hyggelig konsert fra YX på Fåvang til busslommen på Sør-Fron tur retur gratis! Måten jeg betaler det på er med 1% påslag på billetten og drikken/maten på stedet. Hva vil det utgjøre? Kanskje 15 - 20 kroner mot at jeg i dag må ut med 1500,- tur/retur med en transport hvor jeg da kanskje også sitter aleine i bilen. Det vil i allefall i mitt tilfelle bidra til at jeg deltar på flere lokale arrangement fremover = gevinst arrangør!

 

Men bare så det er sagt; det er ingen lokal transportnæring som skal lide under dette.. Lokale transportører skal være en del av dette! De er jo tilbyderne av de ulike rutene.

 

Vi blir tvunget til å tenke nytt, og det kjapt..Så hvorfor ikke tenke lokal verdiskaping med det samme..? Skape business for alle ut av det grønne skiftet?

 

For utslippene skal ned og tilbudet for kollektivtransport bør opp i vår region. Og der trengs det et krafttak til for å få til et stort skifte. Og skal vaner endres så må vi tenke stort nok. Vi må gjøre det så lukrativt at alle som kan benytter seg av det. Tallenes tale er klare; blir alle med så har vi nok inndekning! 

Klima -og Miljødepartementet er giret på dette. For det er en ting å tenke kollektivtransport i byene, men noen helt annet å tenke dette i stor skala på bygda. Men vi beviste at Døler kunne arrangere Olympiske leker også.. Ikke bare arrangere, vi ble faktisk også fortalt at det var de beste vinterlekene noensinne!

Så hvem er vinnerne her? Alle sammen! Bedrifter, arrangører, restauranter, fritidsboligeiere, innbyggere, butikker, skianlegg, utbyggere, miljøet osv... På sikt vil også kollektivtransporten gå over til biogass og elektrifisering.

 

Dette er en gedigen Verdiskaping for hele regionen og det største som har skjedd oss etter OL!

 

Så vil noen kanskje tenke: jo, men er det så fullgæli å måtte betale en 50 lapp for en tur da? Nei det er ikke det, men det vil drepe mye av initiativet og vanene tar lenger tid å endre. Når mine barn da skal ta bussen til Kvitfjell så blir summen tur/retur 200,-

Da er det fort gjort å gripe til bilen i stedet!

 

Lær mer om Reis Smart her:

https://reissmart.no

 

Min Gudbrandsdal for deg!

Her kan du søke og finne lokale butikker, lokal mat, håndverkere og andre tjenester i Gudbrandsdalen.