Gudbrandsdalen

Jonsgård Seng & Frokost

Velkommen til en hjemmekoselig overnatting i Landsbyen Ringebu

Huset Jonsgård er bygd i 1900 i sveitserstil og ligger midt i sentrum i Ringebu. Her er det totalt 11 faste sengeplasser. De er fordelt med 4 på hvert av de to rommene som deler bad & kjøkken i 3.etg.

Buss og togstasjon bare 150 meter unna overnattingen.

 

Det attraktive midtpunktet i Gudbrandsdalen

Landsbyen Ringebu ble grunnlagt som handelssentrum i 1899, og blir ofte kalt Norges minste by. Kvartalsstrukturen med utgangspunkt i jernbanestasjonen, samt den gamle trehusbebyggelsen langs Jernbanegata kjennetegner fortsatt sentrum. Landsbyen Ringebu arbeider målrettet og langsiktig med å skape et levende og attraktivt sentrum, og ble i 2011 tildelt Statens Bymiljøpris for sine trivelige uterom og møteplasser. I dag er sentrum nasjonalt anerkjent som en av landets best bevarte landsbymiljø, med variert aktivitet og folkeliv i «rommet mellom husene» året rundt. Landsbyen er et historisk og naturlig knutepunkt for tilreisende, med beliggenheten i hjertet av Gudbrandsdalen, mellom Oslo og Trondheim, og som innfallsport til fjellovergangene mot Østerdalen. Landsbyen ligger 5 min. unna Gudbrandsdal Flyplass på Frya, der Gudbrandsdal Flyklubb har tilhold. Pilgrimsleden går via historiske Ringebu Stavkirke og Prestegard, langs Panoramaveien, via sentrum og videre nordover. Fjelldestinasjonene Venabygdsfjellet og Kvitfjell ligger en kort kjøretur unna sentrum, og byr på natur, sports- og friluftsopplevelser i særklasse.

Informasjon:

Adresse: Jernbanegata 10

Postnummer/Sted: 2630 Ringebu

http://ringebu.com/no/

Denne e-postadressen er beskyttet mot programmer som samler e-postadresser. Du må aktivere javaskript for å kunne se den.

40 24 77 97

Min Gudbrandsdal for deg!

Her kan du søke og finne lokale butikker, lokal mat, håndverkere og andre tjenester i Gudbrandsdalen.